Jucaria a ramas fara muzica. RadioCD-ul cu care am cumparat masina l-am dat cadou unui baiat care m-a ajutat sa o restaurez. Chiar daca nu este ceva urgent acum, ma gandesc sa ii caut inlocuitor. Vreo idee? Nu cred ca are nevoie de ceva scump, ci doar un sistem simplu cu care sa ma delectez cand merg la drum lung. Oricum trebuie sa ma gandesc la o investitie completa: radiocd, boxe, cablaje, o mini statie si un subwoofer.
Jucaria Del Sol are nevoie de muzica
Started by Doc, Feb 23 2011 05:20 PM
10 replies to this topic
Posted 23 February 2011 - 05:20 PM
Proiect: Honda CRX DelSol 1.6VTi - My Blog: http://alex.clubcivic.ro
Posted 24 February 2011 - 08:15 AM
Pai, avand in vedere ca la tine HU este ascuns de drăcăria aia care culiseaza in sus, nu prea conteaza cum arata la fata. La restul nu ma pricep deloc.
Si eu caut un sistem audio pentru EG. Din pacate la mine trebuie sa arate bine in bord, pentru ca e la vedere. Tweeter-ele exista deja in fetele de usi, mai trebuie 4 boxe si cablajul. Nu-s interesat de subwoofer, ca n-o fac pentru muzica. Tu tii neaparat la cutia aia? Nu de alta, da' in afara de a-ti consuma loc in portbagaj, care mai e avantajul pe un VTi?
:bash2:
Si eu caut un sistem audio pentru EG. Din pacate la mine trebuie sa arate bine in bord, pentru ca e la vedere. Tweeter-ele exista deja in fetele de usi, mai trebuie 4 boxe si cablajul. Nu-s interesat de subwoofer, ca n-o fac pentru muzica. Tu tii neaparat la cutia aia? Nu de alta, da' in afara de a-ti consuma loc in portbagaj, care mai e avantajul pe un VTi?
:bash2:
2007 Civic FK2 Executive : Eibach : Injen : OMP : FN1 Shock Absorbers : DIMSPORT : JCP : FN2 Custom Exhaust : FN2 Front Brakes
1994 Civic EG3 : under development
Posted 29 March 2011 - 08:14 AM
M-am mai gandit un pic. As merge pe un HU de la Pioneer sau Alpine ce s-ar incadra intr-un buget de 700-800RON mai mult nu cred ca merita sa dau pe unitate. Chiar si asa este destul de mult pentru masina asta daca nu fac insonorizare. La modele cabrio e greu sa faci audio profi daca nu investesti sume mari in insonorizare. Boxele ma gandesc sa fie tot Focal Polyglass asa cum avut pe TypeR. Nu erau rele deloc, aveau claritate si sunetul era destul de cald.
Am sa discut zilele astea cu un expert in audio si sa vedem ce recomandari are pentru Del Sol. Sper sa ma pot incadra intr-un buget de 400-500 euro cu totul.
Am sa discut zilele astea cu un expert in audio si sa vedem ce recomandari are pentru Del Sol. Sper sa ma pot incadra intr-un buget de 400-500 euro cu totul.
Posted 29 March 2011 - 11:37 AM
Da' esti hotarat sa dai o grama de bani pentru muzica. Sau acei 4-500 de euro sunt cu tot cu insonorizare?
2007 Civic FK2 Executive : Eibach : Injen : OMP : FN1 Shock Absorbers : DIMSPORT : JCP : FN2 Custom Exhaust : FN2 Front Brakes
Posted 29 March 2011 - 03:15 PM
Eu asa as vrea, in banii astia sa intre si insonorizarea. Mult putin nu stiu ce inseamna pentru tine. O sonorizare foarte decenta, nimic spectaculos poate urca peste 1000 euro. Un HU bunicel ar trebui sa coste 1000-1400RON, un set de boxe coaxiale 700-900 RON, un aplificator 2+1 bun postr costa 1000-2000 RON si un subwoofer 800-1000RON. Sa nu mai pun aici cablurile, mufele si materialul de insonorizat.
Posted 29 March 2011 - 03:25 PM
Pai, daca ma intrebi pe mine, amplificator lipsa, subwoofer lipsa. Pentru mine e decent si ce am pe FK2. Dupa cum spuneam, nu ma dau in vant dupa muzica in masina. Adica mai repede investesc in stickere decat in muzica
Posted 29 March 2011 - 09:15 PM
Stiu ca pe tine te-ar tenta mai degraba un amplicator de zgomot pentru motor decat pentru muzica. Cand ajungi sa asculti un sistem audio bine pus la punct ai sa vezi diferenta fara de zornaiala pe care o face sistemul stoc de pe FK2. Eu m-am simtit bine in Type-R dupa modificarile pe care le-am adus la sistemul audio. De fapt, cand am cumparat masina am profitat de oferta cu versiunea Race ce nu avea xenon, muzica si senzori de lumina. Asa nu am avut nicio problema cu instalarea unui sistem audio de la zero.
Posted 30 March 2011 - 07:49 AM
Vezi ca esti offtopic.
Posted 30 March 2011 - 08:09 AM
Nu sunt si-ti explic de ce. Afirmatia mea de mai sus reprezinta o forma prescurtata pentru:
Da, man, ai dreptate, eu prefer sa aud motorul iar muzica din masina mi-o pot asigura zbierand din toti plamanii, insa as primi prea multe amenzi pentru disturbarea linistii publicului. Ai dreptate cand spui ca sistemul audio din FK2 este doar o zornaitoare fara niciun fel de pretentie, insa, data fiind pasiunea mea pentru a asculta muzica in masina, a investi in numitul sistem audio se cheama overkill. Cu alte cuvinte, daca reprezentam nevoia mea de muzica la volan drept un tantar, sistemul audio de pe FK2 este pliciul adecvat. Orice mai mult de atat se deseneaza drept bazooka pentru eliminarea tantarului. Atunci cand doar ma deplasez (RATB, taxi, autopicior) chiar ASCULT muzica, deci castile de la iPod sunt de calitate superioara. Asadar, nu te contrazic cu absolut nimic, ci doar prezint punctul meu de vedere.
Vezi cat de succint pot fi?
))
Da, man, ai dreptate, eu prefer sa aud motorul iar muzica din masina mi-o pot asigura zbierand din toti plamanii, insa as primi prea multe amenzi pentru disturbarea linistii publicului. Ai dreptate cand spui ca sistemul audio din FK2 este doar o zornaitoare fara niciun fel de pretentie, insa, data fiind pasiunea mea pentru a asculta muzica in masina, a investi in numitul sistem audio se cheama overkill. Cu alte cuvinte, daca reprezentam nevoia mea de muzica la volan drept un tantar, sistemul audio de pe FK2 este pliciul adecvat. Orice mai mult de atat se deseneaza drept bazooka pentru eliminarea tantarului. Atunci cand doar ma deplasez (RATB, taxi, autopicior) chiar ASCULT muzica, deci castile de la iPod sunt de calitate superioara. Asadar, nu te contrazic cu absolut nimic, ci doar prezint punctul meu de vedere.
Vezi cat de succint pot fi?
Posted 30 March 2011 - 08:15 AM
Ma ia durerea de cap, foarte succint. Ia vezi daca reusesti sa fii la fel si ariile alea de modificari la motor. Mie imi spui ce ai de gand sa faci, ce ai cumparat sau ce vrei sa strici pe la masina, dar acolo bate vantul. Muta cortul si acolo.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users